Data publikacji: 2020-03-06Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Kaszka kaszce nierówna–jak rozpoznać produkt zbożowy odpowiedni dla niemowlęcia?Kategoria: Dziecko, LIFESTYLEPoznaj odpowiedzi na najbardziej nurtujące rodzic
Podróżowanie samolotem z maluszkiem jest jednym z najbardziej bezpiecznych sposobów przemieszczania się. Dlaczego? Przewoźnicy oferują rodzicom małych dzieci wiele udogodnień, a na wyposażeniu każdego samolotu znajdują się
Od kiedy można podawać dzieciom kaszę gryczaną? Już niemowlęta po 4. miesiącu życia mogą spróbować oryginalnych kaszek mleczno-gryczanych oraz bezmlecznej kaszki gryczanej Humana. Są lekkostrawne, odżywcze i nie zawierają
Doskonały rozwój psychomotoryczny, umiejętność skupiania uwagi i dobrze rozwinięta ostrość widzenia u dzieci– to tylko niektóre z korzyści przyjmowania DHA w czasie ciąży i karmienia piersią. Wpływ DHA z oleju rybiego
Informacja prasowa Witamina D i prawidłowe żywienie – jak wspierać odporność dziecka na etapie 1000 pierwszych dni? Odpowiedzi na najczęstsze pytania.7 kwietnia 2021 r.Rozwój układu immunologicznego zaczyna się już pod
MATERIAŁ PRASOWYWarszawa, 4 stycznia 2017OTULANIE – SPOSÓB NA SPOKÓJ DZIECKANiezależnie od szerokości geograficznej i epoki kobiety zawsze otulały niemowlęta. Otulanie wpływa na spokojniejszy i dłuższy sen dziecka, d
Cukier w diecie dzieckaJesteś tym, co jesz – to popularne powiedzenie ma szczególne znaczenie dla najmłodszych dzieci, których organizm jest wyjątkowo wrażliwy na nowe doznania i z łatwością przyzwyczaja się do nowych smak
Data publikacji: 2020-04-24Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Dzisiaj Europejski Dzień Śniadania – jak można świętować go z maluszkiem?Kategoria: Dziecko, LIFESTYLEOkres wczesnego dzieciństwa to niepowtarzalna okazja,
Data publikacji: 2021-01-11Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Jak zadbać o zęby dziecka i zachęcić dzieci do regularnej higieny jamy ustnejKategoria: Dziecko, LIFESTYLEDbałość o higienę jamy ustnej u dzieci zaczyna się
Zboże w diecie najmłodszychProdukty zbożowe od tysięcy lat stanowią podstawę codziennej diety człowieka. Dostarczają węglowodanów, które są źródłem energii; białka roślinnego, potrzebnego do budowy komórek; zawieraj�