Zasady dopajania niemowląt różnią się w zależności od sposobu karmienia. Regularnego uzupełniania płynów potrzebują niemowlęta karmione mlekiem modyfikowanym. U niemowląt karmionych piersią, potrzeba dopajania występuje
Data publikacji: 2021-06-30Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: BoboVita Moja pierwsza kaszka – pyszny i łagodny smak bez dodatku cukruKategoria: Dziecko, LIFESTYLEBoboVita Moja pierwsza kaszka – pyszne posiłki o gładkiej
Data publikacji: 2020-03-06Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Kaszka kaszce nierówna–jak rozpoznać produkt zbożowy odpowiedni dla niemowlęcia?Kategoria: Dziecko, LIFESTYLEPoznaj odpowiedzi na najbardziej nurtujące rodzic
Data publikacji: 2021-06-04Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Małe kroki – ogromne znaczenie dla klimatu!Kategoria: Dziecko, LIFESTYLEWraz z początkiem czerwca w krajach Europy, Bliskiego Wschodu i Afryki rusza nowa inicjat
Informacja prasowa27 lutego 2017 r. Kiedy dziecko ma problemy z trawieniem – przepisy na bazie mleka koziegoWprowadzanie do diety dziecka nowych produktów powinno odbywać się z dużą ostrożnością, aby nie narazić go na dol
Jaki rożek dla malucha?Rożek niemowlęcy to stały element wyprawki malucha. Używany od dziesiątek lat, bezustannie udoskonalany, dziś jest produktem wprost idealnym. Rekomendują go nasze babcie i mamy, polecają lekarze i poło
Czy uniwersalny prezent dla dziecka pod choinkę może być jednocześnie oryginalny? Ależ tak! Klocki, puzzle i gry to strzał w dziesiątkę zarówno dla dziewczynki jak i chłopca. Poniżej propozycje na świąteczne prezenty dla d
Data publikacji: 2020-07-31Oryginalny tytuł wiadomości prasowej: Tato, czy wiesz, jak możesz wspierać mamę karmiącą piersią?Kategoria: Dziecko, LIFESTYLE30. obchody Światowego Tygodnia Karmienia Piersią Niektórym kobiet
Gluten, czyli białko roślinne, jest jednym z najczęściej uczulających składników pokarmowych. Wczesne i stopniowe wprowadzenie pokarmów z glutenem do diety niemowląt może zapobiec uczuleniom i celiakii. Warto skorzystać z be
Zboże w diecie najmłodszychProdukty zbożowe od tysięcy lat stanowią podstawę codziennej diety człowieka. Dostarczają węglowodanów, które są źródłem energii; białka roślinnego, potrzebnego do budowy komórek; zawieraj�